Hermetisering

tomatsaus (9)

Hjemmelaget tomatsaus

Sett rene, tomme syltetøyglass med lokket av i stekovnen. Sett ovnen på 100 grader, og la glassene stå i 15 min. etter at ovnen har blitt varm nok. (Grunnen til at glassene settes inn før du skrur på ovnen er for at de ikke skal sprekke.)
Ta ut glassene og hell på varm saus/syltetøy/chutney/hva du nå enn ønsker å hermetisere helt til toppen av glasset. Men det må være varmt! Pass på at du ikke søler på utsiden av glasset der lokket skal skrus på. Skru på lokk og sett glasset opp ned til det har blitt kaldt. Oppbevares kaldt og mørkt. Du kan også koke glassene i vann, jeg syns det er mer lettvint å varme dem i ovnen. Bruk hansker (gummihansker el.l.) og grytekluter så unngår du å brenne deg.
Andre nyttige hjelpemidler: Øse, trakt, fuktig klut.
Lykke til!

Her er min oppskrift på tomatsaus!

Plommesyltetøy

Plommesyltetøy

6 kommentarer til “Hermetisering

 1. Live

  Flinkeste Line!! Jeg tar av meg hatten for både siden og oppskriftene.Veldig oversiktlig, gjennomtenkt og proft.Sjefsheksa in action :))))
  Nå skal jeg studere brødoppskriften 😉

  Svar
  1. Hageheksa Innleggsforfatter

   Hei! Jeg tror det er som annen (kjøpt) hermetikk. Hvis du hører en poppelyd når du åpner glasset, er alt bra. Du kjenner også om du lukter på om alt er i orden. Jeg har aldri hatt mine glass i mer enn et års tid så jeg har ikke fått testet ut å oppbevare det lenger. Pass på å oppbevare glassene kjølig og mørkt, for eks. i en kjeller.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *