Hva finnes i Heksehagen?

IMG_6623.JPG

Jeg har fått spørsmål om hva jeg har i hagen, og hvor mye plass jeg har å dyrke på.
Tomta er på halvannet mål. Da vi kjøpte huset, var det omtrent ti frukttrær her (ikke medregnet alle kirsebær og morelltrærne). Vi har fjernet tre av dem, fordi de var henholdsvis besatt av stokkmaur, i ferd med å dele seg, og for nærme huset. Under et villniss av tistler og villbringebær nederst i hagen åpenbarte det seg lang rad med bærbusker. Langs kanten av tomta vokser det morell- og kirsebærtrær, blant annet noen helt svarte, utrolig søte og gode kirsebær.

rips og solbær

 • Frukt og bær: eple, plomme og pæretrær, forskjellige typer kirsebær og morell, rips og solbærbusker, samt to enorme rabarbravekster. Jeg har også laget et ganske stort jordbærbed, og plantet jordskokk og gressløk.rabarbra
 • Kjøkkenhagen varierer litt fra år til år… i år har jeg reddiker, gulrøtter, neper, plukksalat, ruccula, spinat, sukkererter, squash, bondebønner, aspargesbønner, gresskar, hvitløk og potet.
  fra kjøkkenhagen
 • I drivhuset (som er ca. ti kvadratmeter stort) har jeg cherrytomater, plommetomater, bifftomater, paprika, chili og basilikum. Drivhuset har ikke dobbelt lag glass og brukes bare i sommerhalvåret. Jeg har også en del tomat stående ute i solveggen- så til sammen har jeg vel rundt tjue tomatplanter. Leste et sted at det holder med to planter pr. familiemedlem, men her i Norge hvor vi ikke dyrker tomater året rundt så syns jeg (=tomatelsker) det er fint å så litt ekstra, og lage masse tomatsaus og suppe til vinteren. Jeg gir også bort eller bytter bort en del.

  cherrytomaten "Chilega" -søt og god som drops

  cherrytomaten «Chilega» -rene sukkertøyet

 • Flerårige urter: timian, appelsintimian, oregano, salvie, mynte, sitronmelisse, estragon, lavendel, kamille.
 • Ett- og toårige urter: basilikum, hellig basilikum, sitronbasilikum, flatbladet persille, kruspersille, koriander, dill.
 • Andre trær og vekster til glede og nytte: sjasmin, syrin, rogn, furu, bjørk, eik, løvetann, brennesle.
  sukkererter

  sukkererter

  chili

  chili

  reddiker

  reddiker

  bønner

  bønner

   

   

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *