Om kjøkkenhagen

Hva jeg dyrker i kjøkkenhagen min varierer fra år til år, men følgende grønnsaker pleier jeg å ha hvert år: Reddiker, gulrøtter, sukkererter, spinat, ruccula, salat, forskjellige typer bønner, poteter, og squash. Jeg prøver noe nytt hvert år. I år er det kålrot og rødbeter foreløbig- kjenner jeg meg selv rett dukker det nok opp noe annet også.

Jeg dyrker i pallekarmer som står på gressplen. Noen legger aviser, papp eller lignende i bunnen, og så jord oppå. Jeg gravde vekk plenen med en spade i stedet, og tilsatte så litt ekstra jord og kompostjord. Planen er å erstatte gresset mellom karmene med grus, steinheller eller flis. Men så langt har jeg ikke kommet enda. Oppå karmene fester jeg fiberduk med en klesklype i hvert hjørne. Fiberdukene holder det godt og varmt under spiring, samtidig som det beskytter mot skadedyr. Det blir også mindre luking med duker oppå.

Den spede begynnelsen

Kjøkkenhagens spede begynnelse…

Agurk dyrker jeg i drivhus, sammen med tomat, chili og paprika.
Urter har jeg på et eget sted. Hva jeg ellers har i hagen kan du lese om her!

Squash

Squash i blomst

sukkererter

sukkererter i blomst

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Google+0Pin on Pinterest1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *