Pasta med tomatsaus

IMG_1770.JPG

Grunnoppskriften på tomatsaus finner du her!
Den kan du bruke som grunnlag, og variere med hva du ellers tilsetter.

Noen forslag til hva du kan bruke:
chorizo i biter
karbonadedeig
kjøttboller
pølser i biter
kylling
tunfisk

Noen vegetarforslag:
avocado i biter (skal ikke koke- bare rør inn i varm saus)
oliven
squash i biter
kikerter

Ellers trenger du:
pasta
havsalt
nykvernet sort pepper
olivenolje
frisk basilikum
fersk parmesan
pinjekjerner

Slik gjør du: Stek kjøtt/kylling/fisk/grønnsaker det du vil ha i sausen. Hell over tomatsausen, varm opp under lokk og la det småkoke litt. (Koketid avhenger av hva du har tilsatt sausen).

Hvis du ikke har hjemmelaget tomatsaus fra før, kan du også lage en enkel og rask saus basert på hermetiske tomater. Bruk da fra kartong og ikke boks, gjerne økologiske. Hermetikk inneholder ofte bisfenol A, og syren i tomatsaften får stoffet til å lekke ut i maten.

Du trenger:
2 fedd hvitløk
1 løk (gul eller rød)
1 kartong hakkede, hermetiske tomater
1 liten teskje rårørsukker
salt, pepper
eventuelt fløte

Slik gjør du: Stek finhakket hvitløk i olje til den blir gylden, nesten brent. Tilsett ev. kjøtt, løk, og stek under omrøring. Tilsett 1 kartong hakkede, hermetiske tomater, sukker, samt en skvett fløte hvis du ønsker det. La det småsurre under lokk til kjøttet/grønnsakene er ferdige. (Tunfisk trenger bare å varmes i sausen).

Kok pasta i rikelig, lettsaltet vann, tilsatt noen dråper olje.
Rist pinjekjerner i en tørr stekepanne på lav varme, rør ofte.
Server pastaretten med fersk parmesan, ristede pinjekjerner og frisk basilikum. Eller hjemmelaget pesto!

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Google+0Pin on Pinterest0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *