Pannekaker (melk- og glutenfri)

 

Pannekaker med blåbær, blåbærsirup og valnøtter

Pannekaker med blåbær, blåbærsirup og valnøtter

Du trenger:
6 egg
2 dl rismel
1 dl bokhvetemel
4 dl soyamelk
litt kanel
smør (ekte eller uten melk)

Denne oppskriften er glutenfri. Her har jeg brukt bokhvetemel og rismel, men det finnes nesten ikke grenser for hva slags mel du kan bruke. Det er bare å prøve seg fram! Selv har jeg blant annet prøvd kokosmel, mandelmel, emmer, soyamel, spelt, you name it. Jeg bruker det jeg har i skapet til enhver tid. Men jeg liker godt å bruke rismel, det gir klumpefri røre uten mye visping. Men hvis jeg bruker bare rismel, blir pannekakene litt stive. Derfor bruker jeg da et annet mel i tillegg.

Husk at forholdet melk-mel forandrer seg ut ifra hvilket mel du bruker. Det er bare å justere til røra er passe tykk.

Slik gjør du
Visp sammen egg først, tilsett så mel, melk og kanel. Smelt litt smør i panna og tilsett det i røra før du begynner å steke. Pannekakene kan nytes med det du måtte ønske, for eksempel:

honning
friske bær
syltetøy
banan
mandelsmør
nøtter
sirup

Pannekaker er deilig til frokost eller lunsj på en fridag, eller kveldsmat en ukedag man trenger litt ekstra kos!

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Google+0Pin on Pinterest0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *