Potetburgere


potetkaker

Har du poteter eller potetstappe i kjøleskapet som ble til overs fra middagen i går?
Da kan du lage deilige, sprø potetkaker!  Jeg har laget utallige varianter av vegetarburgere, og det er innholdet i kjøleskapet som former resultatet. Det er som regel poteter, bønner eller grønnsaker som ble til overs fra middagen dagen før som danner basisen.
Dette er hva jeg brukte i dag:

potetstappe/poteter (Hvor mye? Tja… rundt 4 store eller 6 små poteter?)
1 gulrot
1/2 gul løk
2 fedd hvitløk
1 stangselleri
en liten bit squash
litt purreløk
2 egg
salt, pepper,
litt frisk basilikum
olivenolje

Sett ovnen på 220 grader. Hakk løk og hvitløk og bland sammen med potet, egg, og en skvett olje. Mos med stavmikser. Rasp gulrot og squash, kutt selleri og purreløk i småbiter og bland dette inn i mosen. En skvett olje og litt urter og krydder, så er du klar til å forme små «burgere» som du legger på et stekebrett med bakepapir. Stek i ovnen til de er gylne og sprø, ca. 10-15 min.
Server gjerne sammen med en frisk salat og hjemmelaget dipp, guacamole eller aioli.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Google+0Pin on Pinterest0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *