Hermetisering

tomatsaus (9)

Hjemmelaget tomatsaus

Sett rene, tomme syltetøyglass med lokket av i stekovnen. Sett ovnen på 100 grader, og la glassene stå i 15 min. etter at ovnen har blitt varm nok. (Grunnen til at glassene settes inn før du skrur på ovnen er for at de ikke skal sprekke.)
Ta ut glassene og hell på varm saus/syltetøy/chutney/hva du nå enn ønsker å hermetisere helt til toppen av glasset. Men det må være varmt! Pass på at du ikke søler på utsiden av glasset der lokket skal skrus på. Skru på lokk og sett glasset opp ned til det har blitt kaldt. Oppbevares kaldt og mørkt. Du kan også koke glassene i vann, jeg syns det er mer lettvint å varme dem i ovnen. Bruk hansker (gummihansker el.l.) og grytekluter så unngår du å brenne deg.
Andre nyttige hjelpemidler: Øse, trakt, fuktig klut.
Lykke til!

Her er min oppskrift på tomatsaus!

Plommesyltetøy

Plommesyltetøy

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Google+0Pin on Pinterest0

4 tanker om “Hermetisering

  1. Live

    Flinkeste Line!! Jeg tar av meg hatten for både siden og oppskriftene.Veldig oversiktlig, gjennomtenkt og proft.Sjefsheksa in action :))))
    Nå skal jeg studere brødoppskriften 😉

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *