Linsesuppe

linsesuppe
En super suppe på forkjøla dager! Smakfull, mettende, enkel og rask å lage.
Og fri for melk og gluten.

linsesuppe (5)

Linsesuppe uten kokosmelk

Ingredienser:
1 pakke røde linser (ca. 300 g)
1 liten løk (gul eller rød)
2 store fedd hvitløk
1 ss fersk ingefær
saften fra 1/2 sitron
1 gulrot
1 rød chili
1/2 rød paprika
1 ts tomatpurré
1 ts knuste korianderfrø
1/2 ts spisskummen
1/2 ts gurkemeie
1 bit hønsebuljong
ca. 2 dl vann (se ann tykkelsen på suppa)
1 boks kokosmelk
olje (raps, oliven, el.l.) eller smør
havsalt, sort pepper
1 ts honning
ev. 1 ss smør (kan sløyfes)

Slik gjør du:
Hakk grønnsakene i småbiter. Knus korianderfrøene i en morter. Varm olje eller smør i en gryte, ha i krydder, så grønnsaker, og fres så grønnsakene til løken er blank. Tilsett tomatpurré og fres litt til, tilsett så vann og buljong, og kokosmelk. Kok opp og la det småkoke et par minutter. Tilsett linser og la det småkoke i et par minutter til. Mos med stavmikser. Se an tykkelsen og tilsett ev. mer vann. Rør inn honning og sitronsaft. Rør ev. inn smør (kan sløyfes hvis du ikke tåler melk). Tilsett gjerne litt frisk, hakket koriander rett før servering. Server gjerne med brød og smør.
Du kan også lage suppa uten kokosmelk, hvis du ønsker en mer spicy suppe. Kokosmelka mildner den.

linsesuppe

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Google+0Pin on Pinterest0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *