Brenneslesuppe

Brennesle er rene supermaten- en bombe av vitaminer og mineraler. Utrensende, styrkende, avgiftende, smertestillende, betennelseshemmende- you name it. Og smaker deilig!
neslesuppe

Neslesuppe
Ta på hansker, gå ut og plukk nesleblader. Til denne suppa trenger du omtrent samme mengde som de store posene med fersk spinat du finner i butikken.
1 stor gul løk
2 fedd hvitløk
pepperrot, sellerirot eller persillerot (ta det du har, ca. samme mengde som løk)
kjøttkraft eller buljong
ca. 2 dl fløte/creme fraiche (eller 1 boks kokosmelk, hvis du ikke tåler melkeprodukter)
havsalt og nykvernet, sort pepper etter smak
smør eller olje
sprøstekt bacon i biter
ev. kokte poteter i biter

Skyld neslen godt. Surr grønnsakene litt i smør eller olje i en stor gryte eller kjele. Tilsett neslen og la det surre til den har falt sammen. Tilsett kraft/buljong til det så vidt dekker det andre og la det småkoke i ca. fem minutter. Mos med stavmikser. Tilsett fløte/creme fraiche/kokosmelk og kok opp. Har du en skvett hvitvin er heller ikke det dumt å ha oppi. Krydre med pepper og smak ev. til med salt. Tilsett ev. mer kraft hvis suppa er for tykk. Servér med sprøstekt bacon i biter, grovt brød og smør. Gjerne også kokt egg. Du kan også bruke kokte potetbiter i suppa i stedet for brød.
neslesuppe (1)
S
yns du dette brødet ser godt ut? Se oppskriften her!

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Google+0Pin on Pinterest2

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *