Verdens beste gulrotsuppe

gulrotsuppe

Ja, så god er den faktisk! (Sa hun beskjedent.) Min yndlingssuppe av alle supper! Elsket av store og små.

Jeg pleier å lage en diger kjele, så fryser jeg ned porsjoner, og tar fram en boks dagen før til  lunsj, middag eller kveldsmat. Å varme opp en suppe er lettere enn å lage posesuppe fra butikken, og mye, mye sunnere og bedre. En smaksbombe av en suppe som du vil være glad for å ha i fryseren hvis du kjenner at en forkjølelse er på vei!

Dette er en grunnoppskrift, suppa kan tilsettes biter av for eks. squash eller andre grønnsaker, pasta, poteter og kylling eller kalkun. Jeg pleier å ha grønnsaker og/eller pasta i til lunsj, og for eksempel potetbiter og kylling/kalkun til middag. Suppa er selvfølgelig også god og mettende som den er, med godt brød til.

Du trenger:
en bønsj gulrøtter (10-12)
1 stor gul løk
1 rød chili
2 store fedd hvitløk
1 paprika, rød eller gul
noen selleristilker (4-6)
1/2 pepperrot
en god bit ingefær (på størrelse med tommelen din, minst)
1 stor appelsin
1 boks kokosmelk
kraft/hønsebuljong
1 ts malt koriander
1 ts malt spisskummen
1 ts gurkemeie
havsalt, nykvernet svart pepper
olje (oliven, raps el.l.)
frisk koriander

Slik gjør du: Kutt grønnsakene i biter og fres dem i olje/ smør i en stor kjele sammen med krydderet. Tilsett så mye kraft/buljong at det så vidt dekker grønnsakene, kok opp og la det småkoke til gulrøttene er knapt møre. Imens rasper du skallet av appelsinen og klemmer ut saften i et glass. Husk å vaske appelsinen med en børste først hvis den ikke er økologisk. Mos suppa jevn med stavmikser. Tilsett kokosmelk og appelsinskall og kok opp. Smak til med salt og pepper. Hvis suppa virker for tykk nå, tilsett mer vann til ønsket konsistens og varm til kokepunktet. Den skal være litt tykk. Kjenn også om den er passe sterk, hvis ikke, tilsett litt chilipepper. Den skal ikke være for sterk, for da dreper du de andre smakene… det skal bare være en varme bakerst i munnent, ikke svi på tunga. Ta suppa av varmen og tilsett appelsinsaft. Nå er den ferdig! Tilsett frisk, hakket koriander i suppa ved servering.

gulrotsuppe (2)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *