Grovt, eltefritt brød uten gjær

speltbrød

Superlett å lage- supergodt å spise- grovt, med masse smak, proppfullt av frø. Og ikke minst, uten den kjipe smaken av gjær. Etter at jeg begynte å bake brød uten gjær syns jeg brød med gjær ikke smaker stort annet enn… gjær.
Lag gjerne deigen om kvelden, og stek det neste morgen, eller sleng det sammen på morgenen og stek det om kvelden. Deigen skal godgjøre seg i noen timer. Denne oppskriften gir ett brød. Lag gjerne dobbelt opp og stek to brød av gangen. Dette brødet går unna.

Du trenger:
5 dl grov spelt
2 dl speltflak eller havregryn
1 ss linfrø
1 ss gresskarfrø
1 ss sesamfrø
2 ss solsikkefrø
1 ts natron (jeg kjøper økologisk «baking soda» hos www.iherb.com)
1 ts havsalt
en skvett olivenolje
4 dl vann

Andre ting du gjerne kan tilsette: Raspet gulrot, valnøtter

Bland alle ingrediensene godt. Vannet trenger ikke være lunkent. La heve under et kjøkkenhåndkle i rundt 4 timer. Sett ovnen på 225 grader. Smør en brødform med olivenolje, og hell deigen oppi. Ingen elting nødvendig! La brødet steke midt i ovnen i 30 minutter. Avkjøl på rist. Pakk brødet inn et kjøkkenhåndkle i stedet for å oppbevare det i plastpose.

speltbrød utstyrspeltbrød utstyr (1)

 

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Google+0Pin on Pinterest6

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *